ثبت شرکت سهامی خاص
شرکتهای سهامی خاص شرکتهایی هستند که با حداقل 3 نفر سهامدار و 2 نفر بازرس (اصلی و علی البدل) تشکیل می گردد. می توان تعریف شرکتهای سهامی خاص را اینگونه داشت شرکتهایی که تمام سرمایه آن ها در موقع تاسیس منحصراً توسط موسسین تامین گردیده است
شرکتهای سهامی خاص نامیده میشوند.
شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی آنها است. سهام ممکن است با اسم یا بی اسم باشد. سهام بی اسم به صورت سند در وجه حامل مرتب و دارنده آن مالک شناخته می شود مگر آن که خلاف آن قانونا ثابت گردد. نقل و انتقال این نوع سهام به قبض و اقباض به عمل می آید.
برای تامین شرکتهای سهامی خاص موسسین باید اقلاً سی و پنج درصد مبلغ سرمایه اولیه را در حسابی به نام شرکت در شرف تاسیس نزد یکی از بانک ها سپرده سپس اظهارنامه به ضمیمه اساسنامه شرکت و سهام که به امضاء کلیه موسسین رسیده باشد در اداره ثبت شرکتها تسلیم و رسید دریافت کند.
اظهارنامه مذکور در بند بالا با قید تاریخ به امضاء کلیه موسسین رسیده و موضوعات زیر مخصوصا در آن ذکر شده باشد:
1- نام شرکت 2- هویت کامل و اقامتگاه موسسین 3- موضوع شرکت 4- مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیرنقد آن به تفکیک 5- تعداد سهام با نام و بی نام و مبلغ اسمی آن ها 6- میزان تعهد هر یک از موسسین و مبلغی که پرداخت کرده اند با تعیین شماره حساب و نامه بانکی که وجوه پرداختی در آن واریز شده است در مورد آورده غیرنقدی تعیین اوصاف و مشخصات و ارزش آن به نحوی که بتوان از کم و کیف آورده غیرنقدی اطلاع حاصل نمود. 7- مرکز اصلی شرکت 8- مدت شرکت.
مدیرهای شرکت و وظایف آن ها
شرکت سهامی خاص به واسطه یک یا چند نفر نماینده موظف یا غیر موظف که از میان شرکا به سمت مدیری و برای مدت محدودی معین شده و قابل عزل میباشند اداره خواهد شد.
در صورتیکه چند نفر به سمت مدیری تعیین شده باشند باید یک نفر از میان خود به سمت ریاست انتخاب کنند. رئیس مذبور و هر یک از مدیران می توانند در صورتی که اساسنامه شرکت اجازه داده باشد با تصویب یکدیگر یک نفر شخص خارج را به جای خود معین کنند ولی مسئولیت اعمال مشخص خارج به عهده خود آن ها خواهد بود.
برای اینکه تعهد و تادیه وجه سرمایه از طرف شرکا ثابت شود باید مدیر شرکت وقوع آن را به موجب نوشته که به دایره ثبت اسناد مرکز اصلی شرکت می سپارد و به ثبت می رسد اعلام نماید و باید اسامی شرکا را با مقداری از سرمایه که پرداخته شده با یک نسخه از اساسنامه و یکی از منسختین شرکت نامه به نوشته مذبور منضم نماید.
مسئولیت مدیر شرکت در مقابل شرکا همان مسئولیتی است که وکیل در مقابل موکل دارد.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت سهامی خاص:
1- کپی کارت ملی و شناسنامه تمامی افراد
2- گواهی عدم سوء پیشینه برای اعضای هیئت مدیره و بازرسین
3- گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل 35% از سرمایه شرکت در یکی از بانک های کشور.