انواع شرکت و مراحل ثبت آن
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چگونه می توانید کسب و کار خود را بطوری رسمی به دیگران ارائه داده و از پشتوانه قانونی معتبری برخوردار باشید تا هم دیگران بتوانند با اطمینان خاطر به شما مراجعه نمایند و هم شما نگران خدماتی که ارائه میدهید نباشید تا دیگران از آن سوء استفاده نمایند.
ثبت شرکت راهی است که می توان از آن طریق تا درصد زیادی به خواسته های فوق رسید. ثبت شرکت سابقه طولانی در ایران داشته و اولین شرکت های ثبت شده در ایران مربوط به سالها پیش می شوند.
با توجه به اینکه امور ثبتی از حساسیت بالایی برخوردار می باشد لذا تمام امور ثبتی در اختیار حاکمیت بوده و سازمان ثبت شرکتها تحت نظارت قوه قضائیه متولی اصلی در خصوص انجام امور ثبت شرکت می باشد.
مرکز اصلی این اداره در تهران می باشد و شهرستانهای دیگر هر کدام حوزه های ثبتی خود را دارند؛ البته ممکن است گاهی چندین شهرستان دارای یک حوزه ثبتی باشند.
اشخاص حقوقی یا اصطلاحاً شرکت، تحت دسته بندی خاصی از طرف اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری تنظیم و اعلام شده است. دسته بندی فوق شامل شرکت های با مسئولیت محدود، شرکت های سهامی، شرکت نسبی، شرکت تضامنی، شرکت تعاونی، شرکت مختلط سهامی، شرکت مختلط غیرسهامی.
معیارهایی که برای دسته بندی این شرکتها مطرح می باشد می تواند مربوط به بخش های مختلف آنها باشد، به عنوان مثال طریقه تامین سرمایه شرکت و یا تعداد حداقل افراد مورد نیاز برای حضور در شرکت یکی از معیارهای این طبقه بندی می باشد. اما نکته مهم این است که موضوع فعالیت شرکت ارتباطی با نوع شرکت نداشته و افراد می توانند هر یک از انواع این شرکتها را انتخاب نمایند.
اما عمده شرکت هایی که در ایران بیشتر به ثبت رسیده اند و آمار تقاضای بالاتری دارند شرکت های با مسئولیت محدود و سهامی خاص می باشند.
شرکت های با مسئولیت محدود زمانی تشکیل می شوند که لااقل 2 نفری که قصد شراکت با هم را داشته باشند اقدام به ثبت شرکت نمایند. ساده ترین نوع شرکتها همین شرکت با مسئولیت محدود می باشد که تنها با ارائه تصویر برابر با اصل شناسنامه و کارت ملی افراد و گواهی عدم سوء پیشینه آنها قابل ثبت می باشد. موضوعی که برای فعالیت در این شرکت در نظر گرفته می شود بایستی در چهارچوب قوانین و مقررات اداره ثبت شرکتها بوده و در صورت نیاز به اخذ هرگونه مجوز، اقدامات لازم بایستی از طرف متقاضی انجام شود. اسنادی که به موجب ثبت شرکت تهیه شده و به عنوان مدارک شرکت شناخته می شود شامل آگهی تاسیس، اساسنامه، تقاضانامه، شرکتنامه و صورتجلسه می باشد که تماماً به تایید موسسین رسیده است و ممهور به مهر اداره ثبت شرکتها می باشد.
شرکت های سهامی خاص، یکی از انواع شرکتهای سهامی هستند که دلیل نام گذاری آن تهیه و تامین سرمایه از طرف موسسین شرکت می باشد، سرمایه این نوع شرکتهای به قطعاتی تقسیم می شود که سهام نامیده می شود. برای ثبت یک شرکت سهامی خاص به تعداد 3 نفر سهامدار نیاز می باشد هرچند که نوع شرکت محدودیت خاصی برای موضوع فعالیت شرکت ایجاد نمی کند اما افرادی که در زمینه های پیمانکاری علی الخصوص از نوع ساختمانی فعالیت می کنند اقدام به ثبت این نوع شرکت ها می نمایند؛ چراکه شرکت های سهامی خاص دارای اعتبار بالاتری بوده و موجب می شود تا در مزایدات و مناقصات شانس بیشتری داشته باشند. یکی از دلایل این برتری را می توان لزوم واریز حداقل 35 درصد از سرمایه اولیه در حساب شرکت دانست و از طرف دیگر چون شرکت های سهامی خاص دارای بازرس می باشند وجهه حقوقی بیشتری به خود میگیرند. هیئت مدیره شرکت های سهامی خاص در جلسه که توسط موسسین و سهامداران تشکیل می شود از بین سهامداران انتخاب میگردد، این افراد مدیران شرکت بوده و وظیفه اداره شرکت را بر عهده دارند. مدت زمانی که اعضای هیئت مدیره، امور شرکت را بر عهده دارند 2 سال می باشد که بایستی پس از اتمام این دوره زمانی، نسبت به تعیین وضعیت اعضای هیئت مدیره اقدامات لازم را انجام داد.
در شرکت های سهامی خاص علاوه بر مدارک موسسین، به مدارک بازرسین نیز نیاز می باشد. با توجه به اینکه اکثر شرکت های مهندسی در قالب شرکت های سهامی خاص ثبت شده اند، چنانچه قصد استفاده از عنوان مهندسی را در نام شرکت داشته باشید بایستی یک مدرک مهندسی از یکی از اعضای هیئت مدیره به همراه سایر مدارک ارسال گردد.
شرکت های تصامنی و نسبی دارای ضمانت نسبت به امور شرکت در مقابل افراد ثالث می باشند به این معنی که هر یک از شرکاء ضامن مسئولیت تمام افراد دیگر را هم بر عهده دارد. شرکت های تعاونی شامل تعاونی تولید و مصرف می شوند که به منظور افزایش سطح کمی و کیفی اقتصاد تشکیل می شوند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص انواع شرکت ها و نحوه ثبت آنها می توانید با ثبت شرکت آرمان تماس گرفته و اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت نمایید.