تفاوت ثبت شرکت با مسئولیت محدود و سهامی خاص
شباهت ساختاری شرکت های با مسئولیت محدود با شرکت های سهامی خاص گاهاً باعث بروز اشکالات و سوء تفاهم هایی برای افراد می شود که لازم است در این مقوله نگاهی اجمالی به عمده ترین تفاوت های این دو شرکت داشته باشیم :
شرکت سهامی خاص نیازمند سه شریک برای ثبت است در حالی که شرکت با مسئولیت محدود تنها به دو شریک برای ثبت نیاز دارد .
سرمایه مورد نیاز برای هر دو نوع شرکت یکسان است با این تفاوت که در شرکت سهامی خاص باید حداقل 35% از سرمایه در حساب شرکت سپرده شود و در شرکت با مسئولیت محدود این سرمایه باید تنها اعلام و در اختیار مدیر عامل قرار داده شود .
تعیین بازرس اصلی و علی البدل در شرکت با مسئولیت محدود الزامی ندارد در حالی که در شرکت سهامی خاص الزامی است .
مدت مدیریت مدیران در شرکت سهامی خاص محدود و دو ساله می باشد ولی در شرکت های با مسئولیت محدود تا زمانی که شرکاء از عملکرد مدیران راضی باشند نیازی به تغییر در آنها ندارند و در واقع مدت مدیریت آنها محدود نیست .
مدیریت در شرکت های سهامی خاص مختص سهامداران شرکت است و نمی توان فردی از خارج سازمان را برای تصدی عنوان مدیریت به شرکت اضافه نمود مگر اینکه میزان سهام مورد نظر را تهیه نماید ولی در شرکت های با مسئولیت محدود شرکاء می توانند فردی از بیرون شرکت را با توافق فی ما بین برای تصدی مدیریت شرکت انتخاب نمایند .
برای ثبت شرکت سهامی خاص باید روزنامه کثیر الانتشاری تعیین و معرفی شود در حالی که شرکت با مسئولیت محدود الزامی به تعیین روزنامه نخواهد داشت .
تشکیل مجامع عمومی با توجه به قوانین موجود در شرکت های با مسئولیت محدود دارای پیچیدگی هایی است که این موضوع در شرکت های سهامی خاص وجود ندارد و تشکیل این مجامع بسیار ساده تر می باشد .
تشکیل مجامع عمومی در شرکت های با مسئولیت محدود که تعداد شرکاء حداقل 12 نفر می باشد توسط هیئت ناظر صورت می پذیرد و در شرکت های سهامی خاص این مجامع با تعیین هیئت رئیسه ای متشکل از رئیس ، دو ناظر و یک منشی توسط سهامدارن بر پا خواهد شد .
سرمایه شرکت های سهامی بصورت سهام تقسیم شده و مسئولیت سهامداران در قبال تعهدات و دیون شرکت به اندازه مبلغ اسمی سهام هر کدام از سهامداران تعیین می شود در حالی که در شرکت های با مسئولیت محدود سرمایه به قطعات سهام تقسیم نمی شود و این سرمایه بصورت حق الشرکه ای بوده و هر کدام از شرکاء به میزان سرمایه خود در شرکت مسئول دیون و بدهی های شرکت می باشند .
برای تقسیم سود در شرکت های سهامی خاص مطابق با سهام هر فرد سود بین سهامداران تقسیم می شود ولی در شرکت با مسئولیت محدود سرمایه هر فرد تعیین کننده میزان سود شرکاء می باشد البته در صورتیکه در اساسنامه و شرکتنامه طریقه دیگری برای سود توافق نکرده باشند .
در صورت نیاز به رای گیری در این شرکت ها ، در شرکت سهامی خاص نفرات بر اساس میزان سهام خود و در شرکت با مسئولیت محدود نفرات به اندازه سرمایه خود حق رای خواهند داشت .
اگر سرمایه آورده شدن غیر نقدی باشد در شرکت سهامی خاص کارشناس دادگستری تقویم آورده غیر نقدی را تهیه خواهد کرد و در شرکت با مسئولیت محدود خود شرکا این تقویم را تنظیم خواهند نمود .